Senioren

Snel naar:

Na de oprichting van De Westvlaamse werden de aparte seniorenafdelingen van BOA en AVK opgenomen in het geheel. Omwille van organisatorische redenen blijven beide groepen bestaan en werken zij verder in alle vriendschap naast elkaar.

Senioren Brugge

Aanleunend bij onze beroepsvereniging, vroeger goed gekend onder de aloude benaming K.B.A.V. kwamen de senioren pharmaceutici bijeen onder de naam van: Seniores Pharmaceutici K.B.A.V. De beroepsvereniging K.B.A.V. fusioneerde, jaren geleden met K.V.O.O., tot de nieuwe vereniging B.O.A. Wij, senioren pharmaceutici, mochten daarbij niet achterblijven. Zo gingen wij verder leven onder de nieuwe benaming: Seniores Pharmaceutici B.O.A.
Na een nieuwe reorganisatie versmolten BOA met AVK tot De Westvlaamse. En wij senioren werden: Seniores Pharmaceutici.

Wie zijn wij?

Collegae, die hard gewerkt hebben, maar die nu gestopt zijn met hun beroepsactiviteit. Wij blijven echter nog steeds actief, zij het nu meer op cultureel, culinair, toeristisch of sportief gebied. Deze opsomming is natuurlijk niet beperkend.

Wie kan toetreden?

Iedere apotheker die in onze regio gewerkt heeft of woont. Wie wenst toe te treden kan ons een seintje geven. Er wordt geen toetredingsgeld gevraagd, er zijn geen statuten, er zijn geen verkiezingen, enkel maar gezellige samenkomsten.

Hoe werken wij?

De samenkomsten worden gecoördineerd door een viertal vrijwillige verantwoordelijken die totaal belangeloos de activiteiten organiseren. Zij staan natuurlijk volledig open voor elke mogelijke suggestie van hun senioren. Als bijdrage wordt enkel de kostprijs, gedaan op de activiteit, aangerekend.

De huidige coördinatoren:

  • Jacques Couwenberg – 050/35 68 71 – 0478/26 40 08 – jacquescouwenberg@skynet.be
  • Marc Decuypere – 059/27 46 72 – 0497/27 48 64 – decuypere.marc@scarlet.be
  • Alfred Lefever – 050/62 97 31 – 0479/43 83 78 – alfred.lefever@skynet.be
  • Bernice Taveirne – 058/810033 – 0479/40 09 55 – btaveirne@skynet.be

Senioren Kortrijk

De AVK senioren komen viermaal per jaar samen, telkens op vrijdag bij het einde van iedere trimester. Iedere activiteit heeft uiteraard naast een cultureel, ook een culinair gedeelte waar collegae kunnen vertellen over hun rijkelijk gevuld en druk leven.

In 2017 stond in maart een bezoek aan het Passchendaele museum in Zonnebeke gepland, in juni bezochten we een hedendaagse parktuin in het Franse Artesië en voor september stond de omgeving van Waregem op het programma. In december sluiten we het jaar telkens in schoonheid af met een heus kerstfeest.

Jaarlijks staat er ook groepsreis gepland, deze gaat meestal door bij het einde van de zomerperiode. Zo hebben we in 2010 een bezoek gebracht aan Zuid-Frankrijk met de TGV, onder leiding van uitstekende gidsen. Daar vertrokken we met een bus en hebben we de streek van de Katharen ontdekt: Narbonne, Carcassonne, Toulouse, Albi, Puylaurens, Montségur, … Vorig jaar trokken we naar de mooie landschappen van Schotland!

De groep wordt op sleeptouw genomen door collegae Luc Foulon, Ludwig Verbeke, Rik Verlinde, en hun partners.

Apothekers die niet meer in het actieve leven staan, worden door ons uitgenodigd om lid te worden van de seniorenvereniging. De beroepsvereniging speelt ons regelmatig hun namen door. Wie ons niet bekend is, maar wenst opgenomen worden in de groep laat het ons weten door contact op te nemen met het secretariaat van De Westvlaamse op 051/69 11 20 of via secretariaat@dewestvlaamse.be.

This site is registered on Toolset.com as a development site.