ELZ Brugge

Algemene info

Over de eerstelijnszone

Handige partners in de regio

Multidisciplinaire projecten

ProjectInfoNuttige documenten / linken
Babykaart BruggeOm ouders met een beperkt inkomen financieel te ondersteunen tijdens de eerste levensmaanden van hun kindje, ontwikkelde het Geïntegreerd Breed Onthaal Brugge, i.s.m. Kind en Gezin, Huis van het Kind en de Brugse apothekers, het project Babykaart Brugge.

Met deze babykaart kunnen ouders maandelijks gratis een aantal dozen melkpoeder ophalen bij een apotheek, tot max. 6 maanden na de geboorte.

Verduidelijking februari 2024: één vakje = 800g melkpoeder
Dit betekent dat er dus ook bv. 2 dozen van 400g mogen afgeleverd worden indien men gebruik wil maken van kleinere dosissen omwille van speciale voeding.
Folder

Presentatie GBO Brugge

Voorbeeld Babykaart
Medicatie-enveloppe AZ St. LucasDe medicatie-enveloppe (ook wel groene enveloppe genoemd) is een tool voor betere communicatieoverdracht vanuit het ziekenhuis naar de (huis)apotheker. Bij ontslag geeft een verpleegkundige deze enveloppe (niet dicht gekleefd) mee met de patiënt, die de enveloppe op zijn beurt afgeeft aan zijn huisapotheker.
In deze enveloppe zitten het actueel medicatieschema bij ontslag en eventueel aangevraagde attesten (voorschriften zijn digitaal).
Patiëntenfolder

Communicatie naar apothekers
Laatst aangepast op 26/03/2024