Home > Over ons > Tarificatiedienst

Tarificatiedienst

De tariferingdienst staat in voor de tarificatie en de facturatie van de terugbetaalde geneesmiddelen t.t.z. het innen en doorstorten van de gelden die de apothekers tegoed hebben bij de mutualiteiten. Nagenoeg alle apotheken uit West-Vlaanderen zijn aangesloten bij ons en we krijgen van hen het volle vertrouwen. We staan dan ook garant dat uw zaken vertrouwelijk en met discretie zullen afgewerkt worden.

De aangesloten apothekers sturen via het DWVL-webportaal, bij het afsluiten van de maand, hun tariferingsbestand door. Deze beveiligde verbinding zorgt ervoor dat deze persoonsgebonden gegeven volledig volgens de privacywetgeving bij ons op de tariferingsdienst worden ontvangen.

Het afhalen van de voorschriften gebeurt iedere maand door een koerierdienst op een vooraf meegedeelde datum. Bij afhaling door onze dienst en tijdens hun verblijf in de tariferingsdienst zijn de voorschriften verzekerd tegen brand, verlies of vernietiging. In de apotheek en in de wettelijke woonplaats van de apotheker zijn de voorschriften eveneens verzekerd tegen brand en diefstal.

 

Bijkomende diensten

  • Helpdesk waar u met al uw vragen over terugbetaling, bereidingen, bandagisterie, reglementen, enz. terecht kan.
  • Rapporten over de afgelopen tariferingsmaand met een duidelijk overzicht van wat er gecorrigeerd en toegevoegd is.
  • Maandelijkse statistieken waarbij de individuele apotheek tegenover alle aangesloten leden wordt geplaatst.
  • Elke maand worden u Korte Berichten per mail toegestuurd met alle wijzigingen op gebied van specialiteiten, magistrale bereidingen, wetgeving en andere informatie.
  • Na registratie op onze website ontvangt u wekelijks onze digitale nieuwsbrief, waar u als eerste op de hoogte wordt gebracht van veranderingen m.b.t. wijzigingen in terugbetaling, nieuwe specialiteiten, etc.
  • Archivering van de elektronisch voorschriften.

 

Uw tariferingsdienst is elke werkdag van 8u tot 17u bereikbaar voor al uw vragen en inlichtingen i.v.m. prijzen, terugbetaling, formules, bereidingen, bandagisterie en reglementen, enz… op het nummer 051/69 11 23.

Samenstelling

Inge Huysentruyt
Directeur Tarificatie
inge.huysentruyt@dewestvlaamse.be
051/69 11 22
Hilde Devlaminck
Ilse De Vriese
Andreea Raita
Joyce Vandewalle
Claudine Vanhie
Leen Vlamynck