Home > Ophaling en vernietiging van vertrouwelijke documenten

Ophaling en vernietiging van vertrouwelijke documenten

Naar jaarlijkse gewoonte bieden we je de mogelijkheid om in te tekenen op een afhaling en vernietiging van vertrouwelijke documenten. De wetgeving stelt      duidelijk dat het weggooien via verbrandingsoven, containerpark, oud papier, … niet aanvaardbaar is als het gaat om vertrouwelijke documenten. Ze moeten ook worden vernietigd.

Tijdens de maand februari-maart houden we onze ‘grote schoonmaak’. De Westvlaamse voorziet in samenwerking met de firma ‘Oud Papier Michel’ om   dergelijke afhaling en vernietiging van vertrouwelijke documenten te organiseren in de loop van februari-maart 2020. We hebben hiervoor volgende afspraken  gemaakt:

  • Het moet gaan om vertrouwelijke documenten (voorschriften, facturen, attesten, …) en normaal papier. Dit wil zeggen geen reclame, kranten, geplastificeerd papier, stickers, …
  •  Deze documenten moeten in afgesloten kartonnen dozen verpakt zijn. Deze dozen moeten draagbaar zijn en de inhoud goed gestapeld.
  • Bij voorkeur geen gebruik maken van plastic folie. Wij konden een uitzondering bekomen dat de voorschriften zoals ontvangen van de tarifering toch mogen meegegeven worden (dus in papieren zak of plasticfolie).
  • Voor de andere vertrouwelijke documenten vragen we plastic, ijzer en alles wat geen papier is te verwijderen.
  • Het volume doet er niet toe. Om praktische redenen wordt wel een inschatting gevraagd van het aantal dozen. Indien het om een groot aantal dozen gaat, vernemen we ook graag op voorhand over welk type doos het gaat (A4-doos/verhuisdoos/bananendoos).
  • Oude voorschriften en vertrouwelijke documenten worden niet meegegeven met onze chauffeur.

 Als lid van De Westvlaamse tariferingsdienst bedraagt de kost € 59 (incl. 21 % BTW).

Zodra de inschrijvingen rond zijn, zal ‘Oud Papier Michel’ de planning starten. Vanaf begin februari mag je een mail én telefoontje verwachten om een afspraak in februari of maart vast te leggen.

Ophaling en Vernietiging van vertrouwelijke documenten 2020