Home > Nieuws > Geen extra kosten voor elektronische betalingen

Geen extra kosten voor elektronische betalingen

Op 30 juli werd de Wet van 19 juli 2018 houdende wijziging en invoering van bepalingen inzake betalingsdiensten in verschillende boeken van het Wetboek van economisch recht in het Staatsblad gepubliceerd; ze is nu dus van kracht.

 

Wat verandert er voor de apothekers?

De apothekers (net als handelaars) mogen geen kosten meer aanrekenen voor het gebruik van de meest courante bankkaarten zoals Bancontact, Maestro, Visa en Mastercard. Dat geldt voor alle bedragen en voor de aankopen op het internet. De apotheker mag echter altijd een betaling met de bankkaart weigeren of ze enkel aanvaarden vanaf een bepaald minimumbedrag.

Minister van Economie en Consumenten Kris Peeters verklaarde hierover:
“Consumenten zullen vanaf begin augustus geen extra kosten meer moeten betalen bij het gebruik van de meest courante bankkaarten, zelfs niet voor kleine bedragen of bij aankopen via het internet. We willen op die manier elektronisch betalen verder aanmoedigen. Het zorgt voor meer veiligheid voor zowel de handelaar als de consument, omdat er minder cash geld circuleert. Bovendien maakt elektronisch betalen het eenvoudiger om fiscale fraude aan te pakken.”

 

Bron: Korte Berichten APB 15/08/2018