Home > Nieuws > Champix® binnenkort beter terugbetaald

Champix® binnenkort beter terugbetaald

“Rookstopmedicatie kan mensen helpen om van hun verslaving af te geraken, zei minister De Block voor nieuwjaar, maar de prijs schrikt sommigen af. Door de terugbetaling te verbeteren, willen we die drempel zoveel mogelijk wegnemen. Voor wie zich heeft voorgenomen om in het nieuwe jaar te stoppen met roken, kan dat het beslissende duwtje in de rug zijn.”

Vanaf 1  februari 2019 zal Champix® beter terugbetaald zijn:

Max. 3 terugbetaalde rookstoppogingen op een periode van 5 jaar. Elke rookstoppoging bestaat uit 1 startverpakking en 1 opvolgverpakking. Een attest laat dus de vergoeding toe (met geldigheidsduur van 5 jaar) van 3 startverpakkingen en 3 opvolgverpakkingen. Dit is hernieuwbaar na die 5 jaar, indien de patient er niet in geslaagd is te stoppen met roken.

Terugbetaling in Cf van de volledige behandeling van 12 weken (= 1 rookstoppoging):

  • de startverpakking van 2 weken is nu ook terugbetaald wat betekent dat de kost voor de patiënt daalt tot 15 € (9,90 € met verhoogde tegemoetkoming) tegenover 49,95 € vroeger;
  • de 10 weken verpakking blijft eveneens terugbetaald met een kostprijs van 15 €  (9,90 € met verhoogde tegemoetkoming) voor de patiënt;
  • de totale kostprijs voor de patiënt per rookstoppoging is dus slechts 30 € (19,80€ met verhoogde tegemoetkoming)  tegenover 64.75 € vroeger.

(referentie: Pfizer)