Home > Nieuws > Campagnemateriaal ‘huisapotheker’ : bestel nu !

Campagnemateriaal ‘huisapotheker’ : bestel nu !

In minder dan een jaar tijd hebben 600.000 chronische patiënten een overeenkomst ondertekend met hun huisapotheker. Aan de hand van getuigenissen van echte patiënten en zorgverstrekkers worden de voordelen van de dienst belicht in een nieuwe informatiecampagne waarvan het startschot op dinsdag 25 september 2018 officieel werd gegeven.

De campagne “Mijn apotheker kent me, daar teken ik voor!”, die werd opgezet om de lancering van de huisapotheker te ondersteunen, krijgt dus dit jaar een vervolg als “Mijn huisapotheker kent me, daar heb ik voor getekend! Mijn gezondheid wint erbij”. De nieuwe campagne is bedoeld om de bevolking te informeren over de concrete voordelen van de huisapotheker voor hun gezondheid.

Levensechte ervaringen
De nieuwe campagne illustreert het belang van het medicatieschema aan de hand van levensechte ervaringen. Naast de verspreiding van korte filmpjes (informatieve video en getuigenissen van patiënten) via sociale media, zal de campagne ook zichtbaar zijn in de apotheek dankzij De Huisapothekerskrant, een exclusieve uitgave waarvan meer dan 300.000 exemplaren verdeeld zullen worden over het hele land.

Campagnemateriaal
De Huisapothekerskrant wordt ter beschikking gesteld in pakketten van 20 exemplaren. Per apotheek zijn er 3 pakketten voorzien. Een eerste pakket kan je nu al bestellen via je groothandelaar-verdeler met de volgende CNK-codes:
• 3789-914 (NL)
• 3789-922 (FR)
• 3789-930 (DE)
In de loop van oktober ontvangt iedere apotheker nog twee andere pakketten van 20 Huisapothekerskranten via de tariferingsdienst. Die moeten niet besteld worden. Bestel dus maar één pakket bij je groothandel, als dat nodig is één in 2 landstalen. Anders riskeren we niet elke collega te kunnen bedienen.

Patiëntenfolders
De patiëntenfolders van vorig jaar kunnen nog steeds gebruikt worden in het contact met patiënten. Wil je nog graag enkele exemplaren verkrijgen voor in je officina, dan kan je ook daarvoor bij ons terecht.

Informatieve video
De informatieve video is vanaf volgende week in korte versie beschikbaar voor de beeldschermen in de apotheek. De video uploaden naar de beeldschermen kan eenvoudig via Red Pharma of iDklic, of kan je downloaden via MyAPB > Geneesmiddelen en farmaceutische zorg > Huisapotheker > Informatiepakket.* Op die pagina wordt ook heel wat ander praktisch materiaal ter beschikking gesteld zoals de digitale versie van De Huisapothekerskrant en de patiëntenfolder, een brief om artsen in te lichten over de functie, etc. Aan iedereen een goede campagne gewenst!

*Het campagnemateriaal is beschikbaar op MyAPB.