APB organiseert samen met de KU Leuven een praktische webinar “Noodanticonceptie: begeleiding in de apotheek” waarbij uw kennis over noodanticonceptie wordt opgefrist en u bovendien tal van praktische tools en tips aangereikt krijgt om in dialoog te gaan met uw patiënten. Op het einde van de webinar heeft u alle troeven in handen om een kwaliteitsvolle en professionele begeleiding aan te bieden.
Op 10 september 2021 was het net 1 jaar dat er terugbetaling is voor de noodpil zonder voorschrift
Het wegvallen van de derdebetalersregeling bij de aflevering van een noodpil betekende voor onze sector een belangrijke mijlpaal: voor het eerst was de terugbetaling van een geneesmiddel zonder voorschrift mogelijk in de apotheek. Dat opende een weg naar meer autonomie voor de apotheker en een betere toegankelijkheid voor patiënten…
Hoe staat het 1 jaar later? Deze erkenning van de rol van apothekers houdt ook een belangrijke verantwoordelijkheid in. Als apothekers zijn we vaak het enige aanpreekpunt. De vraag naar noodanticonceptie vraagt de nodige aandacht. Waar liep het mis? Is noodanticonceptie nodig? Welke vorm van noodanticonceptie of noodpil heeft de voorkeur?
De aflevering van de noodpil wordt begeleid door informatie over het goed gebruik van de noodpil, en minstens even belangrijk, over de te nemen maatregelen na inname van de noodpil.
Accreditatie voor apothekers in aanvraag, domein B, 4 vormingspunten
Toegankelijk voor apothekers, farmaceutisch technisch assistenten en stagiairs.
Wil je vooraf aan de webinar nog graag je kennis testen over dit onderwerp, vul dan de (anonieme) kennistest over noodanticonceptie in die ontwikkeld werd door de KU Leuven in samenwerking met de APB. Het invullen van de kennistest duurt ongeveer 10 minuten.
Woensdagavond 13 oktober van 20u00 – 22u00
Bij APB via het online inschrijvingsformulier