Home > Events > APINTO Veurne: Farmaceutische zorg bij TNF-remmers

APINTO Veurne: Farmaceutische zorg bij TNF-remmers

Dit najaar snijdt IPSA onder de noemer Apothekers INTeractief Opleiden (APINTO) het thema van de TNF-remmers aan. We hebben het uitgebreid over Humira®, Cimzia®, Enbrel® en Simponi®. Deze biologische geneesmiddelen worden voorgeschreven bij allerlei auto-immuunaandoeningen zoals reumatoïde artritis, psoriasis, de ziekte van Crohn, … Hierbij is correct gebruik, maar ook correcte bewaring en toediening van cruciaal belang om goede resultaten te bekomen. Helaas blijkt dit in de praktijk niet steeds het geval. Een rol voor de apotheker is hier dus zeker weggelegd…

Wat met vaccinaties bij patiënten die TNF-remmers gebruiken? Wat indien de patiënt op vakantie wenst te gaan? Wat indien de patiënt een infectie oploopt of bijwerkingen ondervindt? Welke hulpmiddelen of tools bestaan er om de patiënt te helpen en hoe kan je deze in de apotheek gebruiken? Tijdens deze workshops gaan we dieper in op allerlei praktische aspecten rond het veilig gebruik van de TNF-remmers.

Concreet leert u onder het toeziend oog van een moderator aan de hand van enkele casussen met de interactieve tool werken. In een paar muisklikken bezorgt deze tool u de gewenste informatie over eerste uitgifte begeleiding, patiënteducatie, interacties, … Deze workshop werd uitgewerkt in samenwerking met Meduca en Prof. Filip Van den Bosch (UZ Gent).

Waar & Wanneer?

Locatie Moderator Datum
Syntra West Kortrijk Apr. Bieke Popelier Woensdag 22 november 2017
Syntra West Brugge, Ten Briele Apr. Annelies Hauspie Donderdag 23 november 2017
Syntra West Veurne Apr. Annelies Hauspie Maandag 29 januari 2018
Syntra West Brugge, hoofdgebouw Apr. Bieke Popelier Dinsdag 12 december 2017
De Westvlaamse Roeselare Apr. Inge Huysentruyt Donderdag 14 december 2017

Prijs & accreditatie?

Deelname aan deze APINTO is gratis voor apothekers ingeschreven voor de IPSA-jaarcyclus 2017 en leden van de beroepsverenigingen. Niet-leden betalen € 50 (excl. BTW).

Er werden voor deze activiteit 4 accreditatiepunten in domein B aangevraagd.

Voorbereiding?

Even voor de APINTO plaatsvindt, zal u een bevestigingsmail ontvangen met daarin een aantal instructies voor de installatie van de tool op laptop of tablet. Wij vragen met aandrang om deze tool op voorhand te installeren. De avond van de workshop dient u uw laptop of tablet met geïnstalleerde tool bij te hebben.

Start
29/01/2018 (20:00)
Eind
29/01/2018 (22:00)
Categorie
IPSA