Home > Events > Alles wat je moet weten over het ‘Voortraject diabetes’ – VOLZET

Alles wat je moet weten over het ‘Voortraject diabetes’ – VOLZET

Deze infoavond is volzet. Wegens groot succes hebben we een 2e infosessie gepland op maandag 18 juni.

In 2016 werd de diabetespas vervangen door het ‘voortraject diabetes’. De patiënten die daaronder vallen worden opgevolgd door hun huisarts.

Vanaf 1 mei 2018 kunnen apothekers een Begeleidingsgesprek Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) ‘Diabetes type 2’ voortraject uitvoeren. Doelgroep zijn patiënten uit het voortraject diabetes tussen 15 en 69 jaar oud én een verhoogd cardiovasculair risico hebben (BMI > 30 en/of arteriële hypertensie).

Deze patiënten hebben recht op max. 4 terugbetaalde educatiesessies per kalenderjaar. De huisarts kiest samen met de patiënt uit vijf verschillende educaties, waaronder een educatie rond therapietrouw die door de apotheker wordt gegeven. Een goede therapietrouw is essentieel voor het slagen van de behandeling. Toch stellen we vast dat veel chronische patiënten hun geneesmiddelen niet of niet regelmatig nemen. U kan als apotheker de therapietrouw analyseren en optimaliseren!

Tijdens deze infoavond leert u onder andere voor wie en wat een voortraject diabetes is. Bovendien kom je aan de hand van casussen te weten hoe je een begeleidingsgesprek ‘voortraject diabetes’ in de praktijk uitvoert en wat de aandachtspunten zijn.

 

Praktisch

Wanneer: dinsdag 29 mei om 20u15

Waar: De Westvlaamse, Kwadestraat 153, Roeselare (1e verdiep)

 

Inschrijven

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Start
29/05/2018 (20:15)
Eind
29/05/2018 (22:00)
Locatie
De Westvlaamse
Categorie
Infoavond