Geowacht      Jobs      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

APINTO Veurne: Farmaceutische zorg bij TNF-remmers

Dit najaar snijdt IPSA onder de noemer Apothekers INTeractief Opleiden (APINTO) het thema van de TNF-remmers aan. We hebben het uitgebreid over Humira®, Cimzia®, Enbrel® en Simponi®. Deze biologische geneesmiddelen worden voorgeschreven bij allerlei auto-immuunaandoeningen zoals reumatoïde artritis, psoriasis, de ziekte van Crohn, … Hierbij is correct gebruik, maar ook correcte bewaring en toediening van cruciaal belang om goede resultaten te bekomen. Helaas blijkt dit in de praktijk niet steeds het geval. Een rol voor de apotheker is hier dus zeker weggelegd…

 

Wat met vaccinaties bij patiënten die TNF-remmers gebruiken? Wat indien de patiënt op vakantie wenst te gaan? Wat indien de patiënt een infectie oploopt of bijwerkingen ondervindt? Welke hulpmiddelen of tools bestaan er om de patiënt te helpen en hoe kan je deze in de apotheek gebruiken? Tijdens deze workshops gaan we dieper in op allerlei praktische aspecten rond het veilig gebruik van de TNF-remmers.

 

Concreet leert u onder het toeziend oog van een moderator aan de hand van enkele casussen met de interactieve tool werken. In een paar muisklikken bezorgt deze tool u de gewenste informatie over eerste uitgifte begeleiding, patiënteducatie, interacties, … Deze workshop werd uitgewerkt in samenwerking met Meduca en Prof. Filip Van den Bosch (UZ Gent).

 

Waar & Wanneer?

Locatie

Moderator

Datum

Syntra West Kortrijk

Apr. Bieke Popelier

Woensdag 22 november 2017

Syntra West Brugge, Ten Briele

Apr. Annelies Hauspie

Donderdag 23 november 2017

Syntra West Veurne

Apr. Annelies Hauspie

Maandag 29 januari 2018

Syntra West Brugge, hoofdgebouw

Apr. Bieke Popelier

Dinsdag 12 december 2017

De Westvlaamse Roeselare

Apr. Inge Huysentruyt

Donderdag 14 december 2017

 

Prijs & accreditatie?

Deelname aan deze APINTO is gratis voor apothekers ingeschreven voor de IPSA-jaarcyclus 2017 en leden van de beroepsverenigingen. Niet-leden betalen € 50 (excl. BTW).

Er werden voor deze activiteit 4 accreditatiepunten in domein B aangevraagd.

 

Voorbereiding?

Even voor de APINTO plaatsvindt, zal u een bevestigingsmail ontvangen met daarin een aantal instructies voor de installatie van de tool op laptop of tablet. Wij vragen met aandrang om deze tool op voorhand te installeren. De avond van de workshop dient u uw laptop of tablet met geïnstalleerde tool bij te hebben.

 

Om te onthouden...

Datum en uur: 29/01/2018 (20:00)
Inschrijven tot 25/01/2018
Locatie Syntra Veurne
Gelieve in te loggen om u in te schrijven
Deel dit evenement