Geowacht      Jobs      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Wordt darmkanker veroorzaakt door een microbe?

Het preventieve darmonderzoek bij de bevolking komt op kruissnelheid, en heeft enkele mooie resultaten geboekt in de strijd tegen darmkanker. Ook onze darmflora is ook een inhaalbeweging aan het maken. Dankzij geavanceerde technieken wordt de stoelgang de laatste jaren veel beter en preciezer onderzocht en begint de darmflora  meer van haar geheimen prijs te geven. Het verband tussen darmkanker en darmflora bleef jarenlang een groot vraagteken. Dat vraagteken wordt steeds kleiner en moet in de toekomst misschien vervangen worden door een uitroepteken. Het is nog te vroeg om met 100% zekerheid te stellen dat een microbe darmkanker veroorzaakt, maar zeg nooit “nooit”…
 
De les wordt gegeven door Dr. Luc Colemont. De organisatie verloopt ism VAN en VZW Stop Darmkanker.
 
Na het bijwonen van deze voordracht weet u:
  • Hoe anno 2017 de darmflora kan worden onderzocht.
  • Wat de rol is van dit vergeten ‘orgaan’ is.
  • Welk verband er al dan niet bestaat met darmkanker.
 

Doelgroep:

Apothekers en FTA die in 2017 of 2018 ingeschreven waren op de IPSA-jaarcyclus kunnen gratis deelnemen. (4 accreditatiepunten)
 
Actie #blauweapotheek ondersteunen: pakketten ten voordele van  Stop Darmkanker zijn aan te kopen. Binnenkort meer info.
 
 

Waar & wanneer:

Maandag 15 januari om 20u
De Westvlaamse, Kwadestraat 153, Roeselare
 
 

Inschrijven:

  • Log in op www.ipsa.be
  • In uw 'Catalogus' zoekt u naar de rubriek 'Wordt darmkanker veroorzaakt door een microbe?', waaronder de gelijknamige classroomtraining staat.
  • U klikt op de overeenkomstige classroomtraining en ziet alle locaties waar u de les kan volgen.
  • U selecteert uw locatie en bevestigt tot slot uw persoonsgegevens en algemene voorwaarden.
  • U bent ingeschreven!