Geowacht      Jobs      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Lessenreeks: Zorg bij huisdieren - Schrijf u nu in

Regelmatig worden we in de apotheek geconfronteerd met de zorg en medicatie voor huisdieren. De apotheker speelt een belangrijke rol om de eigenaar van de dieren te informeren over het goed gebruik van het geneesmiddel en de zorg voor het dier. In samenwerking met de firma Bayer organiseert De Westvlaamse Apothekersvereniging een exclusieve lessenreeks, waar expert dierenarts Guy Gadeyne uit Kortrijk, veelvoorkomende aandoeningen bij huisdieren uit de doeken zal doen. 

 

Les 1: Dierenarts en apotheker samen voor een gezonde hond of kat

Aanschaf van een huisdier, vaccineren, ontwormen, de juiste voeding, verzorging van de vacht, de oren en de ogen, intoxicaties in en rond het huis, voortplanting en de preventie hiervan, pijnbestrijding, gevaarlijke medicijnen, het oudere huisdier, euthanasie en crematie.

 

Les 2: Jeukende huidaandoeningen door parasieten of allergie

Vlooien en teken zijn de belangrijkste huidparasieten bij hond en kat maar ook minder bekende parasieten zoals schilfermijt, schurft of demodex komen aan bod. Welke anti-parasitaire middelen zijn doeltreffend en welke niet.

Urticaria, contactallergie, voedingsallergie, atopie … ook onze huisdieren zijn er niet vrij van. Hoe komt men tot een juiste diagnose en welke therapeutische mogelijkheden zijn beschikbaar.

 

Les 3 - 5 september: Cardiologische aandoeningen bij hond en kat

Bloeddruk, cholesterolwaarden, …Net als bij kinderen komen er ook veel aangeboren hartaandoeningen voor bij kleine huisdieren. Hoe kan men deze jonge dieren helpen tegen een redelijke prijs? Hartklepletsels ziet men het vaakst bij oudere kleine honden terwijl de grotere hondenrassen en katten dan meer lijden aan ziektes van de hartspier.

Welke farmaca (humaan en veterinair) zijn geschikt om deze dieren te behandelen, wat zijn de nevenwerkingen en welke levensverwachting kan men bekomen?

 

Les 4 - 12 september: Polyurie en polydipsie bij hond en kat

Veel drinken en veel plassen zijn belangrijke symptomen bij kleine huisdieren. De vijf belangrijkste oorzaken zijn suikerziekte, nierfalen, pyometra, de ziekte van Cushing en hyperthyroïdie (kat).

Deze aandoeningen worden overzichtelijk besproken waarbij de klemtoon ligt op de belangrijkste farmacologische verschillen tussen mens en dier bij de behandeling van deze ziektes.

 

 

U kan ervoor kiezen om een afzonderlijke infosessie bij te wonen of volg de volledige lessenreeks.

 

Locatie: De Westvlaamse, Kwadestraat 153/1, 8800 Roeselare (1verdieping)

 

Kostprijs:

  • Lid beroepsvereniging: € 9 / les, € 35 / volledige cursus
  • Geen lid: € 30 / les, € 110 / volledige cursus

 

Accreditatie en terugbetaling via PC 313:

  • Accreditatie werd aangevraagd voor 4 punten per les.
  • De lessen worden terugbetaald door het Paritair Comité 313 (€ 9 per gevolgd lesuur).