Geowacht      Jobs      Webshop      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Pharmanology bezoekersregistratie geopend!

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 oktober 2016 vindt Pharmanology plaats: dé vakbeurs voor apothekers, vroeger bekend als 'de Farmabeurs’. Naar goede gewoonte kan de apotheker daar opnieuw kennismaken met nieuwe trends, nuttige contacten leggen met de industrie, in gesprek gaan over projecten van de beroepsverenigingen, … Deze editie kent ook enkele nieuwigheden zoals boeiende voordrachten, praktische workshops en alumni bijeenkomsten. Uw deelname is volledig gratis, dankzij de inzet van uw beroepsvereniging. Klik hier om u in te schrijven.

 

Pop-up Chronic Care pilootprojecten op zondag 4 september

 
De conceptualisatiefase van de pilootprojecten ‘Geïntegreerde zorg voor chronische zieken’ is volop bezig. Graag steken we met u opnieuw de koppen samen op deze monodisciplinaire sessie, ondersteund door experts en zorgverleners uit andere zorgtakken. Het Vlaams Apothekersnetwerk en Prepare for the Future nodigen u dan ook graag uit op hun pop-up zondag rond de Chronic care pilootprojecten op 4 september. Schrijf u nu in via www.p4f.be!

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Sensibiliseren rendeert!

Begin juli werd officieel de VAN-campagne rond seizoensvaccinatie gelanceerd. In de vorige nieuwsbrief las u al dat het dit jaar niet alleen om griep- maar ook pneumokokkenvaccinatie gaat. De eerste campagne leerde alvast dat de inspanningen om de juiste groepen te sensibiliseren ook écht resultaat opleveren. Apothekers die vorig jaar met de pop-ups uit hun software werkten, leverden 10% meer vaccins af in de doelgroepen jonger dan 50 jaar! Logisch dat we daarop dus volop inzetten, samen met élke Vlaamse apotheker. Lees er meer over in deze griepnieuwsbrief.
 

Vlaamse apothekers gaan voluit voor vaccinatie tegen griep en pneumokokken

Vorig jaar besteedden de Vlaamse apothekers al extra aandacht aan het griepvaccin. Omdat het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) rotsvast gelooft in de sensibilisatie door de huisapotheker doen we daar dit jaar nog een schepje bovenop. Ook de verhoging van de vaccinatiegraad tegen pneumokokken wordt dit najaar de uitdaging!

Lees meer...

Zelfstandige zorgverstrekkers stellen voor eerst gemeenschappelijke missie- en visietekst op

Bij de Federatie Vrije Beroepen zijn al jaren heel wat beroepsorganisaties uit de zorgsector aangesloten. Zij verenigen zich binnen de Federatie in het Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers (OZZ). Voor het eerst formaliseren ze deze samenwerking in een missie- en visietekst. Zo omvat de tekst de doelstellingen van het overleg zorgverstrekkers en zijn werking. Daarnaast formuleert de tekst 8 criteria die de zelfstandige zorgverstrekker omschrijven. Onder andere onafhankelijkheid, kwaliteit, deontologie, het handelen in het algemeen belang en vrije keuze van zorgverstrekkers staan hierbij centraal. 
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...