Geowacht      Jobs      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Wijziging terugbetaling grondstoffen vanaf 1 november

Begin deze maand werd een Koninklijk Besluit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Het nieuwe KB schrapt de terugbetaling van een aantal grondstoffen die obsoleet of niet voldoende evidence based zijn, maar dat maakt het mogelijk om vanaf 1 november de terugbetalingsbasis van een groot aantal veelgebruikte grondstoffen aan te passen aan de reële marktprijzen. Wij maakten voor u een handig overzicht.

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Autosondage: wat verandert er op 1 november?

Patiënten die thuis een urinaire autosondage moeten uitvoeren, genieten vanaf 1 november 2017 van betere terugbetalingsvoorwaarden. 
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Welke financiële impact heeft het meerjarenkader op jou?

APB ontwikkelde een simulatietool om een beter zicht te geven op de financiële impact op jouw apotheek van de maatregelen die verbonden zijn met het meerjarenkader. Die laat je toe om de financiële veranderingen die eraan komen in te schatten op basis van de gemiddelde waarden van een representatief staal van apotheken, of op basis van je eigen gegevens. In dat tweede geval kan je met verschillende parameters spelen om na te gaan wat de impact van die of die beslissing is op je apotheek.
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Update kwaliteitshandboek: huisapotheker

Omdat het kwaliteitshandboek tot doel heeft de kwaliteit van het reilen en zeilen in de apotheek te garanderen, werd in de webapplicatie MyQualityAssistant een procedure toegevoegd die de functie, de voorwaarden en de taken van de huisapotheker beschrijft. Apothekers die een kwaliteitshandboek op papier hebben, ontvangen binnenkort de update.
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Zo overtuig je jouw patiënten om zich te laten vaccineren

Oktober is dé uitgelezen maand om zich te laten vaccineren tegen griep! Wanneer je het over griepvaccinatie hebt, kan je ook informeren of je patiënt ingeënt is tegen pneumokokkenpneumonie. Maar hoe kan je jouw patiënten actief benaderen en hen sensibiliseren om zich te laten vaccineren? In dit filmpje worden verschillende argumenten aangehaald en geeft prof. dr. Isabel Leroux-Roels (UGent) aanvullende informatie. Meer weten over griep- en pneumokokkenvaccinatie? Bekijk de elearning op www.ipsa.be.

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...