Geowacht      Jobs      Webshop      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Gebrekkige therapietrouw? Uw apotheker kan u helpen!

Eerder deze week werd de campagne rond therapietrouw gelanceerd. Bijna 1 Belg op twee lijdt aan een chronische aandoening die een regelmatige inname van minstens één geneesmiddel vereist. Studies tonen evenwel aan dat de helft van de chronisch zieke patiënten zijn geneesmiddelen niet optimaal gebruikt. Het is aan ons, apothekers, om de dialoog aan te gaan met de patiënten die daarvoor in aanmerking komen. De concrete acties die u in de apotheek kunt ondernemen, kan u lezen in dit artikel. Ook de voorzitter van APB, apr. Lieven Zwaenepoel heeft nog een boodschap voor ons!

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Meldingsplicht explosieven

De FOD Economie werkt aan een informatiebrochure met richtlijnen voor alle handelaars en zelfstandigen die 'gevaarlijke producten' verkopen die als precursoren kunnen dienen voor explosieven. Zo willen ze terroristen sneller kunnen opsporen. Ook als apotheker zijn we voortaan verplicht van verdachte aankopen te melden. Over welke producten het gaat en wat u in zo'n geval moet doen kon u lezen in onze Baliekrant van september.
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Loonindexering in september

De regering-Michel voerde vorig jaar de ‘indexsprong’ in. Daarmee werden de lonen van alle werknemers, en dus ook van het personeel in apotheken (en tariferingsdiensten) bevroren. Op 1 september is er een einde gekomen aan die loonstop en worden de lonen opnieuw geïndexeerd volgens het gebruikelijke indexmechanisme. De indexering is van toepassing vanaf 1 september 2016 en bedraagt 2%. De meest recente barema's zijn steeds bij ons te verkrijgen.
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Pneumokokken?! Nooit van gehoord...

Sinds begin deze maand zijn heel wat apothekers gestart met de sensibilisatie van de seizoensvaccinatie. Aan de hand van de folders die u hebt gekregen, en op basis van uw software, kunt u die patiënten aanspreken die baat hebben bij een inenting tegen griep en/of pneumokokken. Maar hoe pakt u dat nu best aan in de apotheek? En hoe goed zijn mensen op de hoogte van deze vaccinaties? In dit filmpje geeft Prof. Laekeman enkele tips en apr. De Pla legt uit hoe zij het praktisch aanpakt.

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Pharmanology lanceert nieuwe website & app

Fasten your seatbelts … op minder dan twee maanden voor de start van de beurs schakelt Pharmanology nóg een versnelling hoger. Op 1 september ging de nieuwe website online, tegelijkertijd zal ook de Pharmanology app beschikbaar zijn. Lees er meer over in de nieuwsbrief.