Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Campagne 'Herken een beroerte'

Afgelopen maandag, 9 mei, lanceerde Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen de campagne 'Herken een beroerte'. Elk jaar krijgen zo'n 19.000 Belgen, omgerekend 52 per dag, een beroerte. Tijdens deze campagne wordt de eenvoudige FAST-test voorgesteld, met als bedoeling mensen een beroerte sneller te kunnen herkennen. Omdat bij een beroerte elke minuut telt, kan zo'n test van levensbelang zijn!
 
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

110 gemeenten stappen mee met de 10.000-stappenclash

Maar liefst 110 Vlaamse gemeenten en steden gaan van 30 april tot en met 28 mei de strijd met elkaar aan. Samen met hun inwoners proberen ze zo veel mogelijk stappen te zetten tijdens de 10.000-stappenclash. Deze actie wil de Vlaming motiveren om voldoende te bewegen. Dat doe je door dagelijks 10.000 stappen te zetten. De inzet? Een mooie prijs en de titel van actiefste gemeente van Vlaanderen. Steunt u als apotheker de actie?

 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Geowacht: Geef nu uw blackpoints voor de 1e helft van 2017 in

De 'blackpoints' geeft u 2 keer per jaar door via www.geowacht.be. De momenten waarop u niet van wacht kan/wil zijn voor de eerste helft van het volgende jaar kan u nog ingeven tot en met 20 mei 2016.

Enquête: Hoe tevreden bent u over uw softwarehuis?

De Westvlaamse heeft een enquête (klik hier) opgesteld waarin we willen polsen naar de tevredenheid over uw softwarehuis. We gaan ook even dieper in op werken met het e-medicatieschema in uw softwarepakket. We stellen maar al te vaak vast dat de praktische problemen en tekortkomingen van de softwarehuizen een drempel zijn om vlot met het medicatieschema te werken. De resultaten zullen achteraf geanonimiseerd doorgestuurd worden naar de verschillende softwarehuizen. Via deze weg geven we hen feedback van hun klanten en kan u suggesties aanreiken. In de volgende FarmaFocus (juni 2016) zal u de resultaten kunnen lezen.

 

VAN kijkt terug op geslaagde stagedag

Op dinsdag 8 maart trokken meer dan 300 laatstejaarsstudenten farmacie naar Febelco Wijnegem voor de VAN Stagedag. Op het programma stond onder andere een brainstormsessie met Peter Bertels, een minibeurs met verschillende partners, een rondleiding in Febelco Wijnegem en werd de dag afgesloten met een portie humor van Steven Goegebeur. In deze VAN-nieuwsbrief lezen we de reacties van enkele studenten, waaronder ook onze West-Vlaamse collega's in spe Lise Vandevivere, Marie Vande Ginste en Eline Christiaen!

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...