Geowacht      Jobs      Webshop      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Doe mee aan de enquête rond dementie

Twijfelt u soms over uw eigen kunnen en kennis wanneer u wordt geconfronteerd met een patiënt met dementie of zijn/haar mantelzorger? Wil u graag een bijkomende opleiding over dementie? Of heeft u een fantastisch, innovatief idee over hoe men de farmaceutische zorg voor personen met dementie kan verbeteren? Het Vlaams Apothekers Netwerk werkt aan een project rond Farmaceutische Zorg voor personen met Dementie (FAZODEM) en vraagt uw medewerking. Doe mee aan de FAZODEM-enquête en draag bij aan een dementievriendelijk Vlaanderen! Dank u voor uw medewerking.

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Inhaalbeweging aflevering griepvaccins

De lange nazomer en dus een latere “griepdreiging”, zorgde voor een erg aarzelende start in de aflevering van griepvaccins in september en oktober van vorig jaar. In november lieten we via deze weg weten dat we een achterstand hadden in te halen. De boodschap kwam aan, want de cijfers van november tonen een duidelijk inhaalmanoeuvre! Lees er meer over in de griepnieuwsbrief van januari.

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Infoavond over darmkanker op 6 locaties in Vlaanderen en Brussel

Maart is de internationale maand in de strijd tegen darmkanker. In Vlaanderen krijgen jaarlijks ongeveer 4250 personen de diagnose van darmkanker te horen. En 1800 Vlamingen sterven jaarlijks aan darmkanker, of 5 per dag. Bijna 5 maal zoveel als in het verkeer… Apothekers spelen een belangrijke rol bij de preventie. Dr. Luc Colemont, maagdarmspecialist en managing director van de vzw Stop Darmkanker, vertelt er ons meer over tijdens de infoavonden die we organiseren op 6 verschillende locaties in Vlaanderen & Brussel. Inschrijven voor de infosessie in West-Vlaanderen? 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Infosessie meerjarenkader: uitgesteld

De finale ontwerptekst van het meerjarenkader, die de Bondsraad van APB en de vertegenwoordigers van Ophaco hebben goedgekeurd, moet het parcours van politieke besluitvorming doorlopen voor een formeel akkoord kan worden gesloten. En dit laat even op zich wachten... Daardoor wordt onze infosessie, die gepland stond op 2 februari, voorlopig uitgesteld.   

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Communicatietips bij griepvaccinatie

Veel patiënten komen traditiegetrouw jaarlijks hun griepvaccin afhalen. Toch kan de vaccinatiegraad nog beter! Hoe overtuig je die mensen die weigerachtig staan om een griepprik te laten zetten? Het Vlaams ApothekersNetwerk vroeg het aan Madeleine Janssens, expert consumentengedrag (WHY5Research). Bekijk haar tips in dit filmpje.