Geowacht      Jobs      Webshop      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Campagne #skinmemories spoort huidkanker op

‘Je hebt maar één huid. Bescherm ze.’ Zo lanceert Euromelanoma, het netwerk van Europese dermatologen, zijn campagne om mensen bewust te maken van de risico’s van de zon. Want hoewel ruim 9 op de 10 Belgen de gevaren kennen, beschermt amper 6% zich het hele jaar door. De campagne focust dit jaar op UV-beschermende stoffen en houdt haar gratis preventieweek van 8 tot 12 mei. In de apotheek worden stickers verdeeld waarmee huidkanker via Facebook kan opgespoord worden. 

 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

FAGG kondigt nieuwe thematische controle aan

In het kader van de transparantiepolitiek gevoerd door het FAGG, werd een nieuwe thematische controle aangekondigd die eerstdaags zal starten in de voor het publiek toegankelijke apotheken. Deze controles beogen de verplichtingen die de apotheker heeft om op regelmatige basis een zelfevaluatie uit te voeren op de verschillende activiteiten in de apotheek o.a. lokalen, uitrusting, bereiding, farmaceutische zorg, … 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Wereld Astma Dag 2017

Ter gelegenheid van de Wereld Astma Dag die zal plaatsvinden op dinsdag 2 mei, zal APB een digitale communicatiecampagne voeren om de zorg voor astmapatiënten in België te ondersteunen. Vanaf volgende week worden astmapatiënten aangemoedigd om in de week van 2 tot 6 mei een bezoekje te brengen aan de apotheek voor een begeleidingsgesprek GGG. Bereid u voor via onze tools!

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Aflevering van een neusspray op basis van een corticosteroïd

Sinds 1 april zijn neussprays op basis van corticosteroïden vrij van voorschrift beschikbaar in de apotheek. Dit artikel focust op de aanbevelingen die gevolgd moeten worden bij de aflevering van een nasale corticosteroïd, alsook op de informatie die u bij een eerste aflevering moet verstrekken aan de patiënt. 
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Vernieuwde website farmacontingentering.be

Farma vzw kennen we als de organisator van de tweejaarlijkse ‘Pharmanology’ beurs. Maar de voorbije decennia is Farma vzw uitgegroeid met een aanbod dat de organisatie van de beurs overstijgt. In nauwe samenwerking met complementaire partners als VAN en IPSA wil Farma vzw producten en diensten ontwikkelen die de problemen van de apotheker verhelpen en een toegevoegde waarde scheppen, zoals Farma Compendium Plus, het boek ‘Zelfzorgadvies in de apotheek’, de VAN Top etc. Farma vzw financiert daarenboven al enkele jaren de website waar gecontingenteerde producten worden besteld. Die site was toe aan een grondige update en de nieuwe versie zal beschikbaar zijn vanaf 21 april. Lees er hier meer over.