Geowacht      Jobs      Webshop      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Speciale ophaling benzoylperoxide

Tijdens onze recente ophaling van vervallen grondstoffen en chemicaliën werd benzoylperoxide niet toegelaten in de vaten. Aangezien we hierover enkele vragen ontvingen van collega's informeerden wij bij de firma's of dergelijke aparte ophaling mogelijk is. Heeft u ook nog een voorraad benzoylperoxide? Stuur ons een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact op via 051/69.11.20 voor meer informatie en prijzen.

Nieuwe grondstoffen met meldingsplicht

Recent werden aluminium en magnesium toegevoegd aan de lijst van verplichte stoffen met meldingsplicht. Onze dienst beroepsontwikkeling zocht voor julie uit over welke vormen dit precies gaat.

Ter info: de FOD Economie ontwikkelde een informatiebrochure met richtlijnen voor alle handelaars en zelfstandigen die 'gevaarlijke producten' verkopen die als precursoren kunnen dienen voor explosieven. Zo willen ze terroristen sneller kunnen opsporen. Ook als apotheker zijn we verplicht van verdachte aankopen te melden.

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

LEIFplan brochures

Na het interview met prof. Distelmans tijdens Van Gils en Gasten werden apotheken overspoeld met de vraag naar het LEIFplan (LevensEinde InformatieForum). Deze brochure beschrijft in een notendop hoe mensen hun eigen levenseinde kunnen regelen, ook als ze op dat moment niet meer bewust zijn (o.a. orgaandonatie, begrafenis, mogelijke behandelingen en euthanasie). De voorraad van deze brochures bij de groothandels was snel uitgeput. Wij informeerden naar een stand van zaken.

 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Reizen en geneesmiddelengebruik

In de meest recente Folia werden enkele nieuwe aanbevelingen gepubliceerd over reizen en het gebruik van geneesmiddelen. Er wordt onder andere een gewijzigde aanpak voorgesteld bij de zelfbehandeling van reizigersdiarree en de medicamenteuze profylaxe van malaria. Ook de herintenting tegen polio wordt onder de loep genomen.

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Beschikbare griepvaccins seizoen 2017-2018

De samenstelling van de griepvaccins voor het seizoen 2017-2018 is al eventjes gekend. Maar welke griepvaccins zullen dit najaar beschikbaar zijn op de markt? Wat zijn de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad? En leveren we een trivalent of tetravalent vaccin af wanneer op het voorschrift "influenzavaccin" staat?

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...