Geowacht      Jobs      Webshop      Farmatools      Links      Winkeldochters

Beste bezoeker, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze website en al zijn functionaliteiten, raden wij u aan om eerst in te loggen! Na het inloggen zullen er een aantal extra menu-items zichtbaar worden naargelang uw lidmaatschap bij De Westvlaamse Apothekersvereniging en/of de tariferingsdienst.

Klik bovenaan op 'Inloggen | Registreren' om nu in te loggen of om uw registratie aan te vragen indien u nog geen account hebt.

Campagne: de magistrale bereiding

Een geneesmiddel dat u op het lijf is geschreven? Een magistrale bereiding van uw apotheker kan een behandeling op maat garanderen! APB stelt u voor om die boodschap vanaf vandaag te afficheren in uw apotheek. Er hoort ook een YouTube-filmpje bij deze campagne, dat u kan delen via uw website en sociale media.
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

Lidgeld De Westvlaamse + IPSA 2017

Begin november heeft u van ons een uitnodiging ontvangen om het lidmaatschap van uw beroepsvereniging en IPSA te verlengen. Indien u het lidgeld van IPSA via De Westvlaamse wenst te betalen, dan moet dit vòòr 30 december gebeuren. Indien u zich wenst in te schrijven voor IPSA na 31 december, neemt u zelf rechtstreeks contact op met IPSA via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Is uw uitnodiging verloren gegaan? Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Neussprays en PPI's: stand van zaken

In haar persbericht van 29/11 kondigde Minister De Block aan dat ze de besparingsmaatregelen in verband met neussprays en maagzuurremmers (PPI’s) heeft aangepast voor een aantal gebruikers. Wij vatten voor u samen wat er in de tekst staat.
 

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...

OPROEP: Bevraging hoofdstuk 4-honorarium

Vorige week vrijdag heeft De Westvlaamse de lokale politiekers uitgenodigd om in gesprek te gaan rond de besparingsmaatregelen. Uit dit gesprek is gebleken dat de schrapping van het hoofdstuk 4-honorarium nog bespreekbaar is. Aanvankelijk wou minister Maggie De Block het honorarium voor hoofdstuk 4 schrappen, aangezien attesten via MyCareNet automatisch te raadplegen zijn. Wij zijn echter van mening dat we als apotheker nog heel wat werk hebben met het in orde brengen van attesten. Wij roepen op om massaal deel te nemen aan deze bevraging, waar we polsen naar specifieke probleemsituaties rond attesten. Deze zullen vervolgens worden voorgelegd aan onze lokale politiekers. Dank u voor uw medewerking!

 

Orale antikanker geneesmiddelen: e-learning pakket

Orale antikanker therapie verloopt doorgaans thuis, waardoor een grote rol weggelegd is voor de zorgverleners uit de eerste lijn, meer bepaald ook de apothekers. Om de eerste lijn te ondersteunen bij de opvolging van deze patiënten wordt een e-learning pakket rond orale antikanker geneesmiddelen gelanceerd. Hiervoor is KU Leuven op zoek naar een 5 à 8-tal apothekers die dit pakket willen uittesten. Bent u geïnteresseerd? Lees er meer over in dit artikel.

Gelieve in te loggen om dit artikel te lezen...